SE EN GANG TIL!

God dag, folkens!

Over helgen skal to av våre trafikklærere på førerutviklingskurs på Rudskogen Motorpark på Østlandet. Vi er ofte på kurs for å videreutvikle og holde oppe vår MC-kompetanse, slik at vi kan tilby den beste motorsykkelopplæringen i Bergen. Vi gleder oss mye og lover å ta mange bilder!

 

Siden denne posten handler om to-hjulinger, oppfordrer vi alle som ferdes i trafikken om å SE EN GANG TIL!

Og hva mener du vi med det? Se en gang til? Se hvor? Jo nå skal eg forklare…

 

MC-førere, syklister og mopedister er utsatte i trafikken. De sitter på et lite kjøretøy med bare en hjelm, jakke og bukse som beskyttelse. Kjøretøyet har få lyskilder, som oftest bare én lykt som lyser foran på kjøretøyet. De har også små blinklys. Dette gjør at det er vanskelig å se en motorsykkel i forhold til en bil. De neste månedene vil det bli flere og flere motorsykler på Norske veier, og derfor ber vi alle som ferdes i trafikken om å bruke noen sekunder ekstra hver gang du kommer til et veikryss og skal svinge inn på en vei.

 

En grei huskeregel: Når du kommer til et veikryss så bør du se 3 ganger til venstre og 3 ganger til høyre før du kjører. Da er du mer sikker på at du ikke overser en motorsyklist, mopedist eller en syklist 🙂

Og husk: det tar deg bare få sekunder ekstra – og de sekundene kan spare liv!

 

Ha en fin helg!

Helsing Max-Teamet

 

 

Legg igjen en kommentar